Dzisiaj jest
Aktualności, wydarzenia, spotkania, imprezy w roku 2014/2015....

Wybrane wydarzenia archiwalne w z lat ubiegłych: 2013/2014, 2012/2013, 2011/2012, 2010/2011, 2009/2010


Kursy zawodowe
24 marca 2015
Znamy już laureatów Zduńskowolskiego Kontrdyktanda zorganizowanego przez Miejski Dom Kultury. W lutym 34 uczniów z 7 szkół ponadgimnazjalnych z terenu powiatu zduńskowolskiego zmierzyło się testem polegającym na tym, że w gotowym tekście trzeba było odnaleźć błędy ortograficzne.
Jury wyłoniło 7 zwycięzców:
Klaudia Mochalska z II LO w Zduńskiej Woli
Ewa Krata z Liceum Plastycznego
Zuzanna Łuś z I LO
Karolina Mataśka z Zespołu Szkół Zawodowych nr 1
Marta Królak z Zespołu Aktywności Zawodowej
Klaudia Siwiak z Zespołu Szkół w Wojsławicach
Maksym Prusisza z Zespołu Szkół Elektronicznych



22 marca 2015

O Dniu Otwartym w naszej szkole w lokalnych mediach:

19 marca 2015
16 marca 2015 roku odbyły się eliminacje powiatowe 60 Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego w Powiatowym Centrum Kultury, Sportu i Rekreacji w Zduńskiej Woli. Uczennica klasy III Liceum Ogólnokształcącego o charakterze policyjnym Dorota Pietrzak otrzymała nagrodę wraz z kwalifikacją na eliminacje rejonowe, które odbędą się 27 marca 2015 roku w Sieradzkim Centrum Kultury. Gratulujemy i trzymamy kciuki.

Zapraszamy na Drzwi Otwarte naszej szkoły

Drzwi Otwarte
PROPONOWANE KIERUNKI KSZTAŁCENIA
NA ROK SZKOLNY 2015/2016


09 marca 2015

SAMORZĄD UCZNIOWSKI PANIOM
W ZSRCKU w Wojsławicach Dzień Kobiet świętowaliśmy 09 marca.
Z tej okazji Samorząd Uczniowski przygotował montaż słowno muzyczny poświęcony roli Kobiet i wychwalający ich wszelkie zalety.
W romantycznej scenerii kawiarenki uczniowie recytowali piękna miłosną poezję.
Na zakończenie wszystkie Panie obdarowane zostały słodkimi upominkami.


17. III. 2015 W WOJSŁAWICACH
FINAŁ KONKURSU „BEZPIECZNI, ŚWIADOMI, ZDROWI”

Mając na uwadze realizację priorytetu Ministra Edukacji Narodowej dot. bezpieczeństwa i profilaktyki młodzieży, Konsorcjum Uczelni Nauk Społecznych w Łodzi i Zespół Szkół RCKU w Wojsławicach zorganizowali I edycję międzypowiatowego konkursu
„Bezpieczni, świadomi, zdrowi” .
Koncepcja Konkursu powstała we współpracy ze Starostwem Powiatowym w Zduńskiej Woli, Komendami Powiatowymi Policji w Zduńskiej Woli, Łasku, Pabianicach, Sieradzu, Poddębicach, Komendą Powiatową Straży Pożarnej w Zduńskiej Woli oraz Rzecznikiem Praw Konsumenta. W I etapie Konkursu wzięło udział prawie 800 gimnazjalistów z 24 gimnazjów w naszym regionie. Do Finału zakwalifikowało się 161 uczniów. Trzymamy za nich kciuki !
Konkurs objęty został patronatami honorowymi Komendanta Wojewódzkiego Policji nadinspektora Dariusza Banachowicza oraz Marszałka Województwa Łódzkiego Witolda Stępnia.
Imprezy towarzyszące Konkursowi:br /> 1. Bezpiecznie i sprawiedliwie- „Od pola do talerza”
2. Młody konsument na rynku- spotkanie z Rzecznikiem Konsumenta
3. “Jedz zdrowo i kolorowo” - pokazy gastronomiczne i degustacja potraw
4. Tor sprawnościowy liceum “mundurowego”
5. Pokaz samoobrony
6. Pokaz strzelecki
....i inne atrakcje...
Przy okazji Finału szkoła otwiera swoje drzwi dla zainteresowanych!!!
Serdecznie zapraszamy!!!




03 marca 2015
Awanse kadetów klas policyjnych oraz bezpieczeństwa wewnętrznego
Kadeci wraz z rozpoczęciem nowego semestru zdobyli nowe umiejętności oraz certyfikaty, które przypieczętowały awanse oraz stopnie zdobyte przez uczniów klas mundurowych. Gratulujemy wszystkim kadetów awansów i życzymy kolejnych sukcesów


25 luty 2015
Zmagali się z kontrdyktandem
23 lutego 2015 roku uczennice liceum ogólnokształcącego o charakterze policyjnym i technikum technologii żywności i usług gastronomicznych stanęły oko w oko z ortografią. Grupa miłośników języka polskiego wspólnie z Miejskim Domem Kultury przygotowała dla nich kontrdyktando. Z niecierpliwością czekamy na ogłoszenie wyników i trzymamy kciuki za nasze koleżanki, które dzielnie reprezentowały szkołę.

23 luty 2015
"Chodzi mi o to, aby język giętki
Powiedział wszystko, co pomyśli głowa”

J.Słowacki

23 lutego 2015 roku odbyły się obchody Międzynarodowego Dnia Języka Ojczystego ONZ pod hasłem „ Poznaj po słowie, co kto ma w głowie”. Jak co roku zaszczycili nas swoją obecnością uczniowie V i VI klasy Szkoły Podstawowej z Wojsławic. Uczniowie mogli posłuchać piosenek skomponowanych do tekstów Edwarda Stachury, recytacji wierszy w wykonaniu starszych koleżanek i kolegów z ZSRCKU w Wojsławicach. Kolejnym punktem były zabawy językowe: tworzenie synonimów od podanych wyrazów, czytanie „łamańców” językowych, poprawianie błędów językowych w związkach frazeologicznych, wyjaśnianie znaczeń powiedzeń, odgadywanie dawnych nazw gwarowych, które obrazują język naszych przodków. Takie zabawy bawią i uczą zarazem. Umożliwiają głębsze poznanie polskiego języka w dobie, kiedy przestrzeń europejska stała się przestrzenią rozszerzonej Ojczyzny. Wszyscy uczestnicy świetnie się bawili, każdy w ramach podziękowania otrzymał pamiątkowy dyplom i słodki upominek.
26 styczeń 2015
Nasza Studniówka 2015 we Włyniu.
Maturzyści Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach postawili na studniówkową zabawę poza szkołą. Bal rozpoczęli nietypowym polonezem, którego zwieńczyli nowoczesnym tańcem.
Zobacz galerię zdjęć w portalu Nasze Miasto:

Studniówka 2015
ale również tutaj:

10 styczeń 2015
Rozstrzygnięcie Konkursu Plastycznego, który został ogłoszony pod hasłem „ Jak Cię słyszą, tak Cię rysują” nastąpiło 19 grudnia 2014 r.
Komisja zdecydowała się przyznać nagrody dla:
Maciej Askanas – klasa II TŻiUG
Adam Grabiński – klasa I a LO

Laureaci konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody rzeczowe.
Wszystkim składamy serdeczne gratulacje i podziękowania za udział w Konkursie Plastycznym.
Zwycięskie prace można podziwiać w szkole!




19 grudzień 2014

Tuż przed przerwą świąteczną, 19 grudnia, jak co roku odbyły sie w naszej szkole jasełka.  Samorząd Uczniowski współpracując z uczniami poszczególnych typów szkół, tj. gimnazjum, liceum i technikum, a także z nauczycielami języków obcych przygotował inscenizację pt. „Nie było miejsca”.

Pięknym akcentem było wspólne zaśpiewanie kolędy „Cicha noc” w językach polskim, angielskim, rosyjskim i niemieckim. Pożegnaliśmy się składając sobie piękne świąteczne życzenia.


17 grudzień 2014

Władysław Sanocki:
„Człowiek niepełnosprawny jest pełnoprawnym członkiem ludzkiej wspólnoty”.

Dnia 17 grudnia 2014 odbyły sie w naszej szkole, w formie prezentacji zajęcia na temat „Niepełnosprawni”.
Zagadnienie „Edukacja włączająca uczniów niepełnosprawnych” to jeden z kierunków realizacji polityki oświatowej państwa w bieżącym roku szkolnym.
Efekty analiz i dyskusji na ten temat zostały zaprezentowane przez uczennice klasy III b LO: Ewę Kulak i Milenę Kaczmarek.



13 grudzień 2014
W dniu 13 grudnia 2014 r. młodzież realizująca program Komendy Głównej Policji „Profilaktyka a Ty” z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach, Zespołu Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku oraz Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Zapolicach (49 osób) uczestniczyła w szóstej Ogólnopolskiej Wigilii Społeczności PaT w Warszawie.
Podczas uroczystości wręczono nominacje liderskie. Wśród nominowanych był również uczeń Liceum Ogólnokształcącego o charakterze bezpieczeństwo wewnętrzne z Wojsławic – Damian Kapuściak
.

10 grudzień 2014

Zostaliśmy mistrzami III Międzypowiatowego Konkursu Kulinarnego




08 grudzień 2014
6 grudnia co roku obchodzone są ,,Mikołajki”. Dzień ten ma dla każdego niezwykły blask i ciepło. Każdy, niezależnie od wieku, czeka z niecierpliwością na spotkanie ze św Mikołajem. Bo dawanie komuś swego serca, dobroci, podarunku, to bardzo miły gest.
Do Wojsławic również przybył Święty Mikołaj i dla każdego miał słodki upominek. Zobaczcie sami…
Z pozdrowieniami
Samorząd Uczniowski



02 grudzień 2014
Fair Trade - kraje Globalnego Południa od kuchni
Zespół Szkół RCKU w Wojsławicach uczestniczy w projekcie Sprawiedliwi, aktywni, świadomi –budowa podstaw dla kampanii „Szkoły przyjazne dla sprawiedliwego handlu”. Projekt ma charakter globalny, a w Polsce realizowany jest przez Fundację „Koalicja Sprawiedliwego Handlu” .

Czym jest Sprawiedliwy Handel?
Sprawiedliwy Handel (ang. Fair Trade) to oddolny, międzynarodowy ruch społeczny dążący do poprawy warunków życia i gospodarowania drobnych producentów żywności i rękodzieła z krajów globalnego Południa. Dzięki niemu ubodzy mieszkańcy Azji, Afryki, Ameryki Łacińskiej, Karaibów i Oceanii mogą pracować w godnych warunkach i budować uczciwe stosunki handlowe z bogatszą częścią świata. Ruch ten tworzony jest przez organizacje pozarządowe, działaczy, wolontariuszy oraz firmy, przy udziale konsumentów. Wybierając produkty Sprawiedliwego Handlu, konsumenci mogą wywierać realny wpływ na poprawę warunków życia najbiedniejszych społeczności.
Źródło: http://www.spolecznosci.fairtrade.org.pl/o-nas/czym-jest-sprawiedliwy-handel/

W ramach projektu na początku listopada odbyły się warsztaty prowadzone przez trenerkę Koalicji Sprawiedliwego Handlu- p. Agnieszkę Mazur, które zaznajomiły młodzież z ideą fair Trade, a nauczyciele wzięli udział w webinariach, podczas których dowiedzieli się, jak prowadzić projekt w szkole.
25 listopada młodzież z klasy II technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w raz z wychowawczynią p. Jadwigą Kuszerską zorganizowała konferencję "Fair Trade- kraje Globalnego Południa od kuchni". Uczestnikami konferencji byli wszyscy uczniowie klas związanych z żywieniem człowieka (oprócz klasy IV, która uczestniczyła w próbnej maturze) oraz uczniowie kl. II gimnazjum. Konferencję prowadzili: Patrycja Pecujko i Marcin Feliniak, uczniowie klasy II TTŻ.

Program konferencji:
- wystąpienie przedstawiciela KOALICJI SPRAWIEDLIWEGO HANDLU – p. Agnieszki Mazur na temat ruchu Fair Trade
- prezentacje młodzieży nt. wybranych krajów Globalnego Południa
- degustacja potraw charakterystycznych dla kuchni tych krajów
- mini-koncert muzyki wybranych krajów Globalnego Południa
- akcja zbierania podpisów poparcia dla sprawiedliwej produkcji czekolady na świecie
Niestety obowiązki nie pozwoliły przybyć p. Pawłowi Mataśce - prezesowi Lokalnej Grupy Działania „Podkowa”, który miał porozmawiać z młodzieżą na temat społecznej odpowiedzialności biznesu.
Sponsorem poczęstunku przygotowanego przez młodzież była firma TESCO, która wspiera ideę Sprawiedliwego Handlu.

Projekt będzie trwał jeszcze dwa lata- młodzież ma nadzieję, że wywalczy dla swojej szkoły tytuł „Szkoła przyjazna dla Sprawiedliwego Handlu”.


Najlepsza frekwencja


19 listopad 2014
Byliśmy w jednostce wojskowej JW1551 w Sieradzu:

18 listopada 2014
Finał Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2014”
Uczennice III klasy TŻiUG w ZSRCKU w Wojsławicach zostały finalistkami VI Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Polska na Mazowszu 2014”.
Założenia konkursowe:
1. Zespół szkolny składa się z trzech uczestników, startujących w konkursach oraz opiekuna zespołu. Wszyscy członkowie zespołu szkolnego muszą uczęszczać do tej samej szkoły
lub zespołu szkół, nie muszą uczęszczać do tej samej klasy.
2. Uczestnicy Konkursu Kulinarnego powinni zaprezentować umiejętności w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji.
3. Uczestnik Konkursu Kelnerskiego powinien wykazać się wiedzą z zakresu podstawowych zasad obsługi konsumenta (różne rodzaje serwisu, barmaństwo).
Zadaniem w Konkursie Kulinarnym było przygotowanie receptury i opisów produkcyjnych potraw zgodnych z tematem konkursu wraz ze zdjęciem potraw. W recepturze powinny zostać zastosowane następujące produkty:
- Zakąska zimna:
-  solony filet z sardeli (filet helski, anchois)
- Danie główne:
- wieprzowy schab karkowy jakości QAFP
Nasze uczennice: Magdalena Giżycka, Justyna Tomaszewska i Marlena Wróblewska przygotowały jako:
- zakąskę zimną: „Roladkę z sardeli w towarzystwie orzeźwiającego melona”.
- danie główne: „Glazurowaną sakiewkę w akompaniamencie serowo- kurkowym”.
Przygotowane dania przypadły jurorom do gustu i nasze dziewczyny Magda, Justyna i Marlena jadą na finał do Warszawy w dniu 28 listopada. Magda i Marlena będą uczestniczyć w Konkursie Kulinarnym, natomiast Justyna będzie się zmagać w Konkursie Kelnerskim.
Konkurs Kelnerski składa się z trzech części:
Część 1 - Test wyboru - czas trwania 20 min – zawierający 20 pytań, dotyczących obsługi konsumenta. Uczestnik powinien wykazać się znajomością ogólnych zasad obsługi kelnerskiej w tym wiedzy z zakresu miksologii.
Część 2 – Nakrycie (klasyczne oraz improstyl) do menu (losowo wybrany jeden z 12 zestawów menu, wykonanie nakrycia przy użyciu zastawy przygotowanej przez Jury np.: przekąska zimna, zupa, danie główne (lub inne).
Część 3 – Konkurencja Barmańska Uczestnik wykonuje koktajl bezalkoholowy „Pinacoladę Vergine” zgodnie z recepturą.
Nad przygotowaniami do Konkursu czuwa Pani Lucyna Gara.
Życzymy naszym dziewczynom powodzenia.


Powrót
V MISTRZOSTWA POLSKI UCZNIÓW SZKÓŁ CUKIERNICZYCH 
EXPO SWEET 2015

Uczennice III klasy TŻiUG w ZSRCKU Wojsławice: Martyna Floriańczyk i Justyna Chajduk zakwalifikowały się do finału V Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych EXPO SWEET 2015.
Tematyka mistrzostw EXPO SWEET 2015 to: „Film i sztuka kinematografii”.
Martyna i Justyna przygotowały tort pod tytułem „La Dolce Vita”, przygotowany z okazji 55 rocznicy powstania filmu „La Dolce Vita”, nawiązując recepturą jak i również dekoracją tortu do tematyki Mistrzostw.
Finał Mistrzostw odbędzie się 25 lutego 2015 roku w czasie Expo Sweet największych w Polsce targów branży cukierniczej i lodziarskiej.
Każdy startujący zespół ma do przygotowania tort okolicznościowy (w ilości 2 sztuk, jeden bez dekoracji do degustacji Jury) o dowolnym kształcie oraz deser na talerzu (deser w ilości 6 sztuk), nawiązujące do tematu Mistrzostw. Kształt i smak deserów jest dowolny i zależy od kreatywności zespołu. Wszystkie pieczone elementy prac, takie jak: biszkopty, bezy, makaroniki itp. muszą być przywiezione gotowe.
Nad przygotowaniami do mistrzostw czuwa Pani Lucyna Gara.
Życzymy sukcesów.

Sprawiedliwi, aktywni, świadomi

Walczymy o tytuł „Szkoła Przyjazna dla Sprawiedliwego Handlu”
 
Sprawiedliwy Handel (Faire trade to ruch społeczny wspierający rozwój ubogich krajów Globalnego Południa. Produkty Sprawiedliwego Handlu to gwarancja godziwych zarobków producentów, szacunku w relacjach handlowych, niewykorzystywania pracy dzieci i odpowiedzialności ekologicznej. Zakwalifikowaliśmy się do projektu „Aktywni, sprawiedliwi, świadomi”, który wspiera tę ideę.
W ramach projektu:
-3 listopada przeszkoleni zostali uczniowie klasy II TŻUG oraz I TRM,
- 25 listopada w ramach Tygodnia Edukacji Globalnej odbędzie się konferencja poświęcona problematyce Sprawiedliwego Handlu połączona z prezentacją i degustacją potraw kuchni krajów Globalnego Południa zorganizowana przez klasę II TŻUG.
O innych wydarzeniach będziemy informować na bieżąco.

14 listopada 2014
Ślubowanie Kadetów



19 października 2014
40 uczniów klas trzecich ZSRCKU odebrało je za przejście z powodzeniem szkoleń policyjnych i pożarniczych. Uroczystość wręczania certyfikatów w Zespole Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego odbyła się z pełnym ceremoniałem. Odegrano Hymn Państwowy, były przemówienia, defilada. Listami gratulacyjnymi uhonorowani zostali rodzice najlepszych uczniów.

Więcej tutaj:
Nasze misato 
Powrót
07 października 2014
Rzymskie wakacje - wspominamy staż "Sekrety kuchni włoskiej"

Najwięcej radości sprawiła mi nauka języka polskiego przez gospodarzy, u których mieszkaliśmy, którzy zawsze z radością uczyli się niektórych słów w języku Polskim, a nas uczyli ich w języku włoskim.
Andrzej Kaczorkiewicz

Najbardziej przestraszyłam się pierwszego dnia w pracy, gdyż nie wiedziałam jak się zachować, przestraszyłam się również pierwszego dnia w Rzymie gdy sie zgubiłam w tym wielkim mieście.
Karolina Begiert

Najwięcej trudności sprawiło mi porozumiewanie się z Włochami. W takich projektach należy kłaść nacisk na naukę języków obcych przede wszystkim angielskiego. Znając język w stopniu średnim nie ma problemów z swobodnym mieszkaniem tam i porozumiewaniem się.
Żaneta Kujawiak

Podczas pobytu na stażu w Rzymie najbardziej zaskoczyła mnie wielka tolerancyjność ludzi wobec siebie. Kultura osobista, życzliwość ludzi oraz pomoc w każdej sytuacji. Najbardziej podobała mi się zorganizowana wycieczka na Monte Casino oraz praca w zakładzie gastronomicznym. Podobał mi się również kurs języka włoskiego podczas pobytu.
Marta Durka

Najbardziej zaskoczyła mnie tolerancją ludzi na każdą kulturę i osobę której u nas w Polsce nie ma.
Przestraszyłam się pierwszego dnia w pracy, że nie dam sobie rady lub nie zrozumiem tego o co mnie proszą, ale jednam wszystko było ok.

Dominika Mróz

W Rzymie najbardziej zaskoczyła mnie życzliwość ludzi, z którymi miałam do czynienia tam na miejscu, czasami nawet mimo braku zrozumienia z względu na różne języki nie denerwowali się tylko starali się wytłumaczyć w inny sposób. Równie zaskakujące były czasami powierzane mi zadania, mogłam sama o czymś zdecydować, coś wybrać szczególnie podczas pracy w resturacji. Nie czułam wtedy że jestem w obcym mi miejscu, daleko od domu.
Najbardziej podobało mi się tempo pracy Włochów, dla niektórych wydawało się ono mozolne czasami aż nad to. Jednak mi się takie coś spodobało nigdy się nie spieszyli, woleli zrobić coś wolniej a dokładniej. Moim zdaniem takie zachowanie pozwala często na wyeliminowanie wszelkich błędów, które można popełnić, a przynajmniej większość z nich.

Justyna Tomaszewska

Najwięcej radości sprawiło mi zwiedzanie zabytków jakie są w Rzymie. Wspólne wycieczki z grupą. Radość sprawiało mi również wieczorne spacerowanie po okolicach Rzymu jak i wykonywana tam praca co sprawiała atmosfera panująca w restauracji.
Natalia Augustyniak
Powrót


03 października 2014
3 października 2014 w Łodzi odbył się konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych „Tradycyjne smaki regionu”. Naszą szkołę reprezentowały uczennice III klasy TŻiUG: Kamila Pluskwa i Dorota Piecyk. W finale startowało 9 drużyn, których zadaniem było przygotowanie przystawki i dania zasadniczego stosując surowce z Listy Produktów Tradycyjnych z województwa łódzkiego albo produkt nagrodzony Tygielkami Smaków lub Tyglami Smaków.
Nasze dziewczyny jako danie zasadnicze przygotowały: Pierożki z gęsiną podane z karmelizowaną gruszką i sosem z owoców leśnych oraz przystawkę Befsztyk tatarski na runie leśnym. Jurorom bardzo przypadły do gustu nasze potrawy, a zwłaszcza befsztyk przygotowany z gęsiny i śledzia. Kamila i Dorota ocenione zostały bardzo wysoko za kreatywność, smak potraw a także higienę i czystość na stanowisku pracy. Te wszystkie atuty sprawiły, że dziewczyny stanęły na podium, zajmując I miejsce.
Opiekunką uczennic była
Lucyna Gara

02 października 2014
"Poznali sekrety kuchni włoskiej Uczniowie Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach w czerwcu i lipcu byli na międzynarodowych praktykach w Rzymie. Wszystko w ramach unijnego projektu "Sekrety kuchni włoskiej". Wczoraj w szkole podsumowano ich pobyt we Włoszech oraz wręczono im certyfikaty odbycia praktyk". (http://www.nasze.fm)
Poczytaj i posłuchaj dalej:
Nasze FM (Poznali sekrety kuchni włoskiej)

Pisali o nas także tutaj:
"Uczniowie ZSRCKU Wojsławice podsumowali staż w Rzymie. Praktyki w ramach unijnego projektu mieli podczas wakacji. Teraz otrzymali certyfikaty."
Uczniowie ZRSCKU podsumowali staż w Rzymie
Zapraszamy go obejrzenia galerii zdjęć z uroczystości wręczenia Certyfikatów i podsumowania projektu: "Sekrety kuchni włoskiej"
  początek
23 września 2014
Duńskie doświadczenia z edukacją – garść refleksji po wizycie studyjnej.
Stowarzyszenie Edukacji i Rozwoju Rolnictwa Ekologicznego w Wojsławicach w marcu i kwietniu br. było organizatorem wizyty studyjnej dla dwóch grup nauczycieli województwa łódzkiego w projekcie „Duńskie doświadczenia z edukacją” „Zagraniczna mobilność szkolnej kadry edukacyjnej” realizowanego przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
To kolejna, z wielu inicjatyw, które podejmuje Stowarzyszenie na rzecz budowania otwartej lokalnej społeczności, wspierania środowiska wiedzy, wymiany doświadczeń i rozwoju postaw sprzyjających zrównoważonemu rozwojowi. (czytaj dalej...)

05 września 2014
"Uczniowie Technikum z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach po raz pierwszy uczestniczyły w miesięcznych praktykach w Rzymie. Uczniowie klas drugich i trzecich Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum w zawodzie Kucharz w ramach projektu „Sekrety kuchni włoskiej” pracowali w znanych rzymskich restauracjach. Koordynatorem i autorem projektu był Piotr Bendkowski." (czytaj dalej )
Nasze miasto


Dzięki uprzejmości Pani Anety Maciejewskiej-Jakś możecie zobaczyć jak wyglądały staże w poszczególnych miejscach. Zachęcamy do oglądania filmów:
początek
02 września 2014
Lista osób przyjętych na kurs kwalifikacyjny w zawodzie rolnik w zakresie kwalifikacji: prowadzenie produkcji rolniczej (R 3).
Informujemy, że spotkanie organizacyjne odbędzie się 5 września 2014 r. ( piątek ) o godz. 17:00 w świetlicy szkolnej.

01 września 2014

Właśnie rozpoczęliśmy nowy rok szkolny 2014/2015
nowy rok szkolny

strzałka do góry